Wij maken gebruik van cookies

De website van Kloen maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te verbeteren. Door het verder gebruiken van deze website, gaat u hier expliciet mee akkoord.

Ik snap het Meer Info
Kloen

" Notebook verjaardagskalenders t.v.v. Kloen "

" Kloen voor de lach bij het zieke kind "

Bericht uit de wereld van Kloen.

Ode aan de Mooimakers
Foto's Facebook

Ode aan de Mooimakers

Kloen werkte, samen met cartoonist Filip Cardoen, heel graag mee aan een mooi initiatief van Stad Roeselare om enerzijds de Mooimakers te eren en anderzijds iedereen er toe aan te zetten om de stad netjes te houden.
Neem gauw een kijkje op: www.net.roeselare.be! Ga op (fiets)zoektocht naar 5 Mooimakersborden. Ontdek samen met Kloentje, leuke Roeselaarse plekjes én weetjes, los diverse vragen op en...misschien win je wel een prachtige fiets of een ander waardevol geschenk! De wedstrijd loopt nog tot 30 september 2021. (Werd dus verlengd wegens Covid 19!)
Ook in KOERS (Polenplein 15) kunnen wedstrijdformulieren afgehaald en gedeponeerd worden. Succes!!!


16 juli 2020: Startschot wedstrijd 'Zoek de borden van de Mooimakers'
Op vijf locaties in Roeselare staan sinds kort borden met daarop enkele werken van cartoonist Filip Cardoen. De werken zijn een ode aan onze Roeselaarse Mooimakers, een blijk van appreciatie voor hun onvoorwaardelijke inzet in de strijd tegen zwerfvuil. Aan de borden werd ook een wedstrijd gekoppeld, leuk voor gezinnen die tijdens de zomermaanden een dagje willen vullen met de fiets of te voet langs leuke locaties in Roeselare én kans maken op een fijn geschenk!

In z’n kunstwerken brengt Filip Cardoen een ode aan de wijkinitiatieven van de Mooimakers door er de eigenheid van hun wijk in vast te leggen. Het gaat over de Krottegem Mooimakers, de Stationsplein Mooimakers, de Waterfront Mooimakers, de Groenpark Mooimakers en De Ruiter Mooimakers.

Rode draad is Kloentje, de clown. Kloentje houdt niet van zwerfvuil en wil dat alles er netjes bijligt. Dus vertrekt hij op ronde met in de aanslag z’n bakfiets, afvalzakken en z’n grijper. Op verschillende locaties gaat hij zwerfvuil opruimen maar wordt telkens ook verrast door het vele moois in de wijken! Kloentje dankt zijn naam aan vzw Kloen, die zich inzet voor de lach bij zieke kindjes. De bezielers van vzw Kloen, Riet en Geert Deraeve hielpen dit Mooimakers-project mee realiseren.

Ga mee op pad met Kloentje!
De wedstrijd loodst de deelnemers naar de verschillende borden om per bord een 3-tal vragen op te lossen.  De wedstrijd is heel kindvriendelijk en met een beetje hulp van de ouders zullen alle vragen vast en zeker kunnen beantwoord worden.

Doelstelling is om de deelnemers te laten genieten van de mooie plekjes, maar ook om even stil te staan bij de problematiek van zwerfvuil. Hoe minder zwerfvuil we achterlaten, hoe beter dit is voor de natuur!

Meer informatie
Op https://net.roeselare.be/nieuwsberichten/wedstrijd-mooimakers vind je een folder alsook het te downloaden wedstrijdformulier. Deelname kan tussen 16 juli 2020 t.e.m. 30 september 2021. (Werd dus verlengd wegens Covid 19)

In oktober 2021 worden de winnaars telefonisch verwittigd. Er zijn heel mooie prijzen te winnen,... dus meedoen is de boodschap!

We hopen dat jullie ervan genieten en wie weet: worden jullie ook Mooimakers?