Wij maken gebruik van cookies

De website van Kloen maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te verbeteren. Door het verder gebruiken van deze website, gaat u hier expliciet mee akkoord.

Ik snap het Meer Info
Kloen

" De Kloen Profi(j)terollekes: iedereen vaart er wel bij! "

" KLOEN: alles voor de lach bij het zieke kind! "

Bericht uit de wereld van Kloen.

Wereldweek PID 2021
Foto's Facebook

Wereldweek PID 2021

Op donderdag 22 april 2021 start de Wereldweek rond PID. Tegelijk mag Bubble ID, het UZ Gent-fonds voor patiënten met PID, 5 verjaardagskaarsen uitblazen. 
Kloen werkt samen met Bubble ID van UZ Gent om de onwetendheid rond PID (Primaire ImmuunDeficiënties) te doorbreken en om de kinderen met PID uit hun isolement te halen. Een vroege diagnose betekent een aangepaste behandeling en zo een leuker, comfortabeler leven.

Kloen blikte met Loesje van Het Clownshuis en met (Clown) Arjoentje 2 leuke voorstellingen van hen in als coronaproof-verrassing voor de kinderen met PID én hun familie tijdens deze internationale week van PID. Alle PID-kids en hun familie kregen via Bubble ID de speciale links toegestuurd om coronaproof te genieten van 'Het Wormgat' en van 'Het Vlooiencircus'. Een tof, coronaproof alternatief voor hun jaarlijkse familiedag. 

Tevens werd de PID-jeugd, dankzij de samenwerking met het Vlaams Instituut voor Biotechnologie, verrast met 'Puree is Droog', een pakkend (jeugd)theaterstuk gespeeld door Mattijs Degrande en Ellen Desmet, 2 ouders van een kind met PID. Hierbij wordt duidelijk dat kinderen en volwassenen met PID niet alleen moeten vechten tegen de 'vieze beestjes' maar ook tegen vele vooroordelen.