Wij maken gebruik van cookies

De website van Kloen maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te verbeteren. Door het verder gebruiken van deze website, gaat u hier expliciet mee akkoord.

Ik snap het Meer Info
Kloen

" Kloen voor de lach bij het zieke kind "

Bericht uit de wereld van Kloen.

Op audiëntie bij koning Filip
Foto's Facebook

Op audiëntie bij koning Filip

Geert Deraeve, oprichter en bezieler van Kloen vzw, werd uitgenodigd om op audiëntie te komen bij koning Filip op dinsdag 19 september 2023.
Een heel mooie, deugddoende  erkenning en waardering voor zijn grote inzet voor Kloen vzw.
Geert draagt  deze erkenning graag op aan alle Kloenvrijwilligers die steeds gezwind met hem en zijn vrouwtje Riet meehelpen om zijn vele projecten voor de lach bij het zieke kind te realiseren.

Een tijdje terug nomineerde Marlies Verhelle, één van de jongste Kloenvrijwilligsters, Geert stiekem als haar held bij het burgerinitiatief 'Be Heroes'. Ze schreef hen het verhaal van 'Geert van Kloen'.
Uit een 1300 tal nominaties selecteerde 'Be Heroes' 50 verhalen, 50 helden... Geert Deraeve werd één van die 50 helden en werd uitgenodigd om op de Nationale Feestdag op 21 juli het Nationale Défilé bij te wonen op de tribune tegenover de koninklijke familie. Een kort onderhoud met minister Annelies Verlinde stond toen eveneens op het appel. Met Kloen vonden we het een grote eer.

We vernamen dat de koning zelf uit de 50 verhalen 8 helden zou uitkiezen om er nader kennis mee te maken. Geert is één van die uitgekozen helden. Wat een eer! Op audiëntie bij de koning!
Nieuwe deuren gaan ongetwijfeld open om Kloen, dat volgend jaar 20 jaar bestaat,  alweer een nieuw elan te geven...

Met Kloen voelen we ons heel dankbaar! Dankjewel Marlies! Dankjewel Be Heroes! Dankjewel Majesteit!

Niets is louter toeval. We vernamen  ondertussen ook dat de 13-jarige Lilith Appeltans en haar 10-jarig broertje Ernest die het syndroom van Down heeft, eveneens uitgenodigd werden om, samen met hun ouders, op audiëntie bij de koning te komen. Lilith is al enkele jaartjes bezig met het maken van filmpjes waarop ze de ondersteunende smoggebaren die ze gebruikt in de communicatie met haar broertje ook aanleert aan anderen. Een terecht lovenswaardig initiatief!

Er werd algauw besloten om met zijn zessen samen richting Koninklijk Paleis te trekken. Als verrassing bood VIP-Carservice uit Roeselare hen een comfortabele trip naar Brussel volledig gratis aan! Een grote kloeneske dankjewel!