Wij maken gebruik van cookies

De website van Kloen maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te verbeteren. Door het verder gebruiken van deze website, gaat u hier expliciet mee akkoord.

Ik snap het Meer Info
Kloen

" Notebook verjaardagskalenders t.v.v. Kloen "

" Kloen voor de lach bij het zieke kind "

Bericht uit de wereld van Kloen.

Kloen Kids Tour 2014 Frontwiel 2014
Foto's Facebook

Kloen Kids Tour 2014 Frontwiel 2014

Smeer alvast de kuiten en controleer nog eens uw  fiets zodat u in  tiptop conditie  present  kunt zijn op de  11de editie van de FREDDY MAERTENS CYCLING TOUR en  de KLOEN KIDS TOUR op  zondag 6 juli 2014. Het wordt immers een editie om niet gauw te vergeten!!! We bieden naast het sportieve ook een terugblik op de eerste wereldoorlog. Alles wordt gekaderd in ons project FRONTWIEL 14 – 18 dat over vijf jaren verspreid wordt. Dit alles in samenwerking met de gemeente Zonnebeke.

KLOEN wil op deze fietsdag tijdens de KLOEN KIDS TOUR de jongere deelnemers toch even onderdompelen in de oorlogssfeer, maar dan vanuit een positieve invalshoek. De tol van het slagveld wordt genuanceerd en de positieve dingen worden uitgelicht:  hulpverlening, hechte vriendschap, waardebesef van het leven, …

Alle info + vooraf inschrijvingen via: www.freddymaertensct.be
Prijs per deelnemer: bij vooraf inschrijving: 3 euro of 10 euro voor een VIP-arrangement
                                 op evenement zelf: 4 euro of 12 euro voor VIP-arrangement
Iedere deelnemer neemt automatisch deel aan de tombola waarbij opnieuw prachtige prijzen te winnen vallen.
Het inschrijvingsgeld wordt door de organisatie van de Freddy Maertens Cycling Tour integraal aan KLOEN geschonken.
Vorig jaar waren er 1685 deelnemers en ontving KLOEN een cheque van 5000 euro!

 

Start en aankomst: op terrein Bouwstock Dewulf, Mgr. Catrystraat te 8800 Beitem

(Start Kloen Kids Tour: variabel tussen 10u en uiterlijk 14u op terrein Bouwstock Dewulf - Beitem)
(Aankomst: uiterlijk om 17u op terrein Bouwstock Dewulf - Beitem)

!!! Dit jaar is het parcours van de Kloen Kids Tour ongeveer 28 kilometer lang.
Voor wie deze afstand wat te lang is kan er wel geopteerd worden voor 2x7 kilometer fietsen met tussenin een tripje met PENDELBUS ( met dank aan Mandel Car / Busworld) naar de controlepost in Zonnebeke waar allerlei  activiteiten en bezienswaardigheden zullen aangeboden worden in het kader van FRONTWIEL 2014. Dus bij deze mogelijkheid wordt er eerst 7 km gefietst. Aan de speciale halte wordt de fiets in bewaring gegeven. Met de bus wordt men naar Zonnebeke gebracht. Om het half uur is er mogelijkheid om terug te keren naar de eerste halte en de terugtocht van 7 kilometer naar de Terreinen van Bouwstock Dewulf te Beitem per fiets aan te vatten. Daar is er om 17u de gratis tombolatrekking waar prachtige prijzen te winnen vallen door de aanwezige deelnemers. !!!

 

De FREDDY MAERTENS CYCLING TOUR en de KLOEN KIDS TOUR

De Freddy Maertens Cycling Tour is een fietsgebeuren waarbij niet alleen de sportiviteit hoogtij viert, maar ook het sociale aspect heel waardevol wordt uitgewerkt. Het is een evenement waar het gezamenlijk ‘inspannend ontspannen’ in familiekring, de sportieve uitdaging tussen gedreven wielerfanaten en het stille meebeleven van de niet-sportieveling resulteren in een dag boordevol genieten van de eenvoudige dingen van het leven.

De Freddy Maertens Cycling Tour omvat een fietsparcours van 25 km, 50 km,100 km of 145km en een speciaal parcours voor mountainbikers.

Daarbij is er de specifieke KLOEN KIDS TOUR van ±14 km volledig aangepast aan de deelnemende families met kleine kinderen.

De fietstochten hebben steeds hun start en aankomst op de terreinen van Bouwstock Dewulf in de Mgr. Catrystraat  te Beitem.

De Freddy Maertens Cycling Tour is ontstaan uit de fietshobby van twee toffe fietsvrienden, Hans Dewulf en Peter Schietecat die, geïnspireerd door de vele afgelegde fietstochten, het idee opvatten om zelf een fietsfeest te organiseren. Onder hun impuls ontleende hun vriend en buurman Freddy Maertens, de beminnelijkste wielerheld aller tijden, zijn naam én medewerking aan dit ode-feest aan de fiets.

Het trio ontpopte zich tot een doorgedreven team dat  na jaar na jaar originele ideeën verenigde met sportief fietsen door Vlaanderen.

Daarenboven besloten ze al het inschrijvingsgeld van de Freddy Maertens Cycling Tour te schenken aan het kindgerichte Goede Doel. Zo werd Kloen vzw hun Goede Doel. Kloen vzw zet dan ook dankbaar de schouders onder dit project en helpt mee bij de organisatie van de KLOEN KIDS TOUR.

Jaar na jaar kreeg Kloen vzw dan telkens ook een fiks bedrag, schommelend tussen 3000 en 4000 €.

De recentste editie, de Freddy Maertens Cycling Tour 2013, bracht zo maar liefst 5000 € op voor Kloen!

Er waren maar eventjes 1685 fietsende deelnemers…

Kloen heft zijn pruikje dankbaar omhoog voor deze fantastische steun…

Heel veel dank in naam van de vele zieke kinderen…

 

FRONTWIEL 2014 – 2018

de 11de tot en met  de  15de  editie van de Freddy Maertens Cycling Tour & de Kloen Kids Tour

 

14-18: twee getallen die voor eeuwig gegrift staan in de annalen van de Belgische geschiedenis.

De dramatiek van de Wereldoorlog I  laat niemand onberoerd. Jong en oud worden stil bij de gruwel van wat onze voorouders overkwam.

De Freddy Maertens Cycling Tour (fietstrajecten van 25 - 50 - 114 km) wil dan ook eventjes halt houden en sensibiliserend bijdragen om deze gedachtenis aan wat 100 jaar geleden gebeurde, wat op een positieve manier in de verf te zetten.

Vijf edities lang ( telkens de eerste  zondag van juli in 2014, 2015, 2016, 2017 en 2018), zal jaar na jaar een passend fietstraject getrokken worden doorheen de oorlogsvelden van weleer. Vijf edities…vijf dorpen en gemeenten in de kijker…

Ieder jaar opnieuw zal geprobeerd worden om op een originele manier een specifiek item van de kern van het oorlogsgebeuren uit te vergroten. Een leerrijk, sfeerscheppend sportgebeuren gekoppeld aan het even stilstaan bij alle wrede gebeurtenissen waarmee de mensheid te kampen heeft.

Kinderen, het kleine jonge geweld, worden gesensibiliseerd door het besef van het menselijk leed die een oorlog met zich meebrengt en de verstrekkende gevolgen.
De Kloen Kids Tour (fietstraject van 14km) is dan ook dé fietshappening voor jong samen met oud(er).

De  commandopost is de start- en aankomstplaats op de terreinen van Bouwstock Dewulf in Beitem, Mgr. Catrystraat. De fietsers starten van hieruit voor een tocht van 14-18 km ( = de Kloen Kids tour ), 25 km, 50 km of 114 km door het mooie Vlaamse landschap. Mountainbikers doen ofwel 35 of 45 km.
Tijdens de KLOEN KIDS TOUR wordt er dit jaar de mogelijkheid geboden om het parcours deels met de fiets en deels met een pendelbus af te leggen. Na 7km is er de kans om de fiets in bewaring te geven en per pendelbus naar de controlepost te Zonnebeke waar allerlei speelse en educatieve activieiten gepland staan.

Het heetst van de strijd, meteen de controlepost, bevindt zich dus centraal in Zonnebeke. Het Oorlogsmuseum (Memorial Museum), gelegen in een oase van groen - de toekomstige uitbouw van een uniek recreatiegebied -  biedt de gelegenheid om hier de nodige rust en ontspanning te vinden bij een natje en droogje.

Voor iedere soldaat betekende  de mobiele kantine een ogenblik van afleiding en een beetje genieten van de zo nodige maaltijd.

 

Themagericht zal men ook proberen om jaar na jaar de vier deelgemeenten van Zonnebeke (Beselare, Geluveld, Passendale enZandvoorde) in de kijker te plaatsen.

Diverse thema’s kunnen hierbij perfect gekoppeld worden aan zijn specifieke locatie.

Zonnebeke blijft in iedere editie de Rode Draad.

Start en aankomst blijven steeds op de terreinen van Bouwstock Dewulf te Beitem.

Dit jaar tijdens de FMCT en de KLOEN KIDS TOUR:

  •  Oefenterrein minipara’s (i.s.m. Belgisch leger )
  •  EHBO ( veldhospitaal i.s.m. Het Rode Kruis)
  •  Imitatiespel oorlogstafereel ( i.s.m. met specifieke amateursgroepen, re-enactment )
  • Soldatenkost demo
  • Camouflage: workshops
  •  Pendeldienst. Wanneer de te fietsen afstand voor de kinderen dit jaar net iets te groot zou zijn, kan er gebruik gemaakt worden van een pendeldienst op 7km vanaf het startpunt te Beitem. Fietsen kunnen daar in bewaring gegeven worden.

 

FRONTWIEL - Het Remember Oorlog 14-18 fietsgebeuren - creëert de mogelijkheid om in perfecte harmonie de oorlogsherinneringen te doen herleven in een sportieve, familiale sfeer. De fysieke inspanningen van de geoefende fietser verdwijnen in het niets wanneer we even denken aan de lichamelijke ontbering van de frontstrijders, onze voorvaders

Alle info + vooraf inschrijvingen via: www.freddymaertensct.be

Foto's Kloen Kids Tour 2013: http://www.defietstocht.com/   
Foto's Kloen Kids Tour 2013 op deze website zijn van: Ivette Accou, ORKA en Nico Deraedt
Foto's Kloen Kids Tour 2014 worden eveneens toegevoegd op deze website + op www.defietstocht.com