Wij maken gebruik van cookies

De website van Kloen maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te verbeteren. Door het verder gebruiken van deze website, gaat u hier expliciet mee akkoord.

Ik snap het Meer Info
Kloen

" Kloen Kwartino: 15 spellen in één! "

" Sporzila: Sporten - Ziek zijn - toch Lachen "

Het Clownshuis vzw

Het Clownshuis vzw

Interactieve website voor langdurig zieke kinderen

Meermalige dagopnames voor therapeutische behandelingen en het inkorten van het ziekenhuisverblijf van het zieke kind om economische redenen , brengen het patiëntje in een soort isolement. Het zieke kind moet thuis op krachten komen om zich voor te bereiden op een volgende behandeling in het ziekenhuis. Om deze eenzame afzondering wat te doorbreken hebben speciaal opgeleide clowns besloten om de vzw Het Clownshuis op te starten.

Een website wordt opgestart waar langdurig zieke kinderen zich kunnen inschrijven om:
- te webcammen met clowns
- te webcammen en chatten met elkaar
- een profielpagina aan te maken van zichzelf
- clownsfilmpjes te bekijken
- spelletjes te spelen

Doelgroep
Alle langdurig zieke kinderen tussen vier en achttien jaar, die omwille van medische redenen van chronische aard minder naar school kunnen en/of beperkt worden in hun activiteiten omwille van medische redenen : kanker, mucovicidose, diabetes, astma, reuma,…

Het virtueel clownshuis wordt verbonden met een reëel clownshuis. Een ruimte wordt ingericht als een echt clownshuis met clowneske badkamer,slaapkamers, snoezelruimtes, ontdekkasten…
Er wordt plaats voorzien voor kindertheater, opnamestudio, themaruimtes, enz…
Deze reële woning kan ook bezocht worden door kleine groepen in combinatie met het optreden van kindertheaters. Het organiseren van klasreisjes of acties voor ingeschreven kinderen op de site laat hen met elkaar in contact komen en kennis maken met de vrolijke, magische wereld van de clown.

Meer info : www.hetclownshuis.be