Wij maken gebruik van cookies

De website van Kloen maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te verbeteren. Door het verder gebruiken van deze website, gaat u hier expliciet mee akkoord.

Ik snap het Meer Info
Kloen

" Clowntown: muzikaal spektakel waarbij iedereen mag zijn zoals hij of zij is... "

" De unieke Kloenpuzzels al gemaakt? "

" Miles for Kloensmiles: iedereen in beweging voor de lach bij het zieke kind "

De Ziekenhuisclowns vzw

De Ziekenhuisclowns vzw

Aan het zieke kind reiken de Ziekenhuisclowns
Een taal zonder woorden,
Een taal die angst en pijn wegtovert…. 

De werking van de Ziekenhuisclowns
                   …..de lach op het kindergezichtje…

De ziekenhuisclowns worden specifiek opgeleid om op een subtiele en frivole manier de aandacht van de jonge ziekenhuispatiëntjes wat af te leiden van alle pijn en angst.

Telkens weer wordt een lach getoverd op het gezichtje van menig ziek kind. De angst die vele kinderen hebben voor dokters, injectienaalden, operaties en zelfs geneesmiddelen verdwijnt in aanwezigheid van de clowns.

Ze staan het kind ook wel eens bij wanneer het een pijnlijk onderzoek moet ondergaan. Om te genezen is medische verzorging uiteraard onontbeerlijk.

De clowns spelen hierbij een positieve rol. Elke clown legt zijn hart en ziel in het contact met de patiëntjes.

Zijn bezoekjes openen voor het zieke kind de deur van een droomwereld. Magie, muziek, bizarre voorwerpen…worden op een creatieve manier aangewend om het kind mee te voeren naar een wereld van spel, fantasie en poëzie.

De vzw Ziekenhuisclowns laat ziekenhuisclowns in de pediatriediensten van zoveel mogelijk ziekenhuizen werken. Ze zijn actief in de grootste ziekenhuizen van West-Vlaanderen, AZ Sint-Lucas Gent + UZ Jette.

Meer info: www.ziekenhuisclowns.be