Wij maken gebruik van cookies

De website van Kloen maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te verbeteren. Door het verder gebruiken van deze website, gaat u hier expliciet mee akkoord.

Ik snap het Meer Info
Kloen

" Kloen Kwartino: 15 spellen in één! "

" Sporzila: Sporten - Ziek zijn - toch Lachen "

De Rode Lopers

De Rode Lopers

“Leven toevoegen aan de dagen waar geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven” (motto Roparun)

Wie of wat is vzw De Rode Lopers ? 
De Rode Lopers zijn ontstaan in 2008 als een feitelijke vereniging van een groep West-Vlamingen, die aan de strijd tegen kanker een eigen invulling wilden geven. Het team koos voor “rood” als uiterlijk kenmerk van passie en gedrevenheid met een hart voor kankeronderzoek.
 Eind 2009 werd een vzw opgericht om de continuïteit en de transparantie van de werking te garanderen. De groep bestaat uit mannen en vrouwen van elke leeftijd, elke filosofische opvatting, die zich sportief en sociaal inzetten voor de doelstellingen van de vereniging.

De doelstellingen van de vereniging zijn tweevoudig: 

1. Door de organisatie van en deelname aan sportieve en/of benefietactiviteiten, fondsen te verzamelen en aldus een bijdrage te leveren aan “lokale projecten” voor de strijd tegen kanker en de gevolgen ervan alsmede elke vorm van palliatieve zorg. 
2. Door de deelname aan de Roparun en door de organisatie van specifieke benefietactiviteiten, fondsen te verzamelen ten voordele van dit initiatief. De Roparun is een estafetteloop van 530 km waarbij lopers in teamverband de afstand Parijs naar Rotterdam afleggen en aldus een sportieve prestatie leveren om op die manier geld op te halen voor projecten tegen kanker. 

Wat maakt ons anders? 
We geven financiële steun aan verenigingen welke directe, materiële en psychische hulp bieden aan door kanker getroffen mensen. Hulp die veel energie vergt van, meestal, een beperkte groep van vrijwilligers. De organisatie van evenementen om geld bijeen te halen behoort niet tot hun hoofdbekommernis maar is toch zeer belangrijk om goed te kunnen functioneren. 

“Leven toevoegen aan de dagen waar geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven” (motto Roparun)

Info:http://overrodelopers.be/