Wij maken gebruik van cookies

De website van Kloen maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te verbeteren. Door het verder gebruiken van deze website, gaat u hier expliciet mee akkoord.

Ik snap het Meer Info
Kloen

" Notebook verjaardagskalenders t.v.v. Kloen "

" Kloen voor de lach bij het zieke kind "

De Hôpiclowns a.s.b.l.

De Hôpiclowns  a.s.b.l.

Le clown gai...rit à l'hôpital

Het idee om clowns in te zetten bij de verzorging van kinderen in het ziekenhuis is nog vrij jong en is ontstaan in de Verenigde Staten. In 1987 nodigde professor Mickael Katz, hoofd van een kinderziekenhuis in New York, enkele bevriende clowns van het “Big Apple Circus” uit voor een bezoek aan het ziekenhuis.


Al gauw bleek dat de clowns een positieve invloed hadden op de zieke kinderen.
Pijnlijke ingrepen werden beter verdragen wanneer clowns aanwezig waren.


Andere dergelijke initiatieven volgden elkaar snel op en de Ziekenhuisclowns, de Hôpiclowns, de Comiclowns, de Cliniclowns,… werden een vast gegeven in de ziekenhuizen.


De taken en doelstellingen van deze verschillende organisaties zijn identiek. De concrete werking hangt af van de omgeving of streek waar gewerkt wordt. Zo vervullen de Hôpiclowns hun nobele werk in het Waalse landsgedeelte.
De centjes die Kloen vzw verwerft dankzij de verkoop van de Lollywood-snoepzakjes van hoofdsponsor Ameel Candyworld in het Waalse landsgedeelte worden geschonken aan de Hôpiclowns die ginder werkzaam zijn.

Meer info : www.hopiclown.be